Hvornår kan man starte pottetræning?
Ekaterina Møller

Dagen mandagsbrevkasse handler om pottetræning, alder og køn. God læselyst!

Hej Ekaterina.
Hvornår kan jeg forvente at kunne starte op med pottetræning med min søn? Er der forskel på piger og drenge?
Mvh
Lise

Kære Lise.
Du kan påbegynde pottetræning med din søn hvornår det skulle være. 

Lidt firkantet stillet op, kan man dele pottetræning op i før og efter 18 måneders alderen.

Pottetræning før 18 måneders alderen kaldes også Elimination Communication, og handler om at du som forælder reagerer på din søns signaler og hjælper ham til at komme af med afføring på potten eller toilettet. 

Er dit barn omkring de 18 måneder eller derover, kan du påbegynde den deciderede pottetræning.
Tilgangen er den samme, da din søn stadig vil have brug for masser af støtte og vejledning fra dig, men du kan i denne aldersgruppe i højere grad forvente at din søn vil kunne handle selvstændigt på sin afføringstrang.

Husk at barnet har brug for at du går forrest som rollemodel og forælder og støtter og opmuntrer din søn hele vejen i pottetrænings processen uanset hvilken aldersgruppe din søn tilhører.

Forskellen på piger og drenge når det kommer til pottetræning er ikke ret store. Nogle drenge synes lettere at registrere når tisset kommer fordi de helt uundgåeligt SER det ske. Andre piger synes at opfange det lidt hurtigere, om ikke andet, så fordi de ikke synes om at blive våde.

Jeg skeler ikke til køn når jeg taler pottetræning. Både piger og drenge har brug for kærlige og tydelige forældre der støtter og vejleder dem undervejs i processen.

Mange gange held og lykke med projektet.

Kærligst,
Ekaterina Møller
Blefri.dk

Share it!
pinterest